Udeležba na dogodkih

ARONIJO ZASADILI TUDI NA VULKANU

dne Ponedeljek, 05 September 2016. Objavljeno v Udeležba na dogodkih

FEBRUAR 2016

Robertov otrok, projekt Aronija Slovenija, iz dneva v dan raste in dobiva nove razsežnosti. Aronija je postala njegov navdih in nekaj, o čemer govori povsod, kaže povsod in širi dober glas povsod - celo na Kanarskih otokih. Ker se vedno loteva česa drugačnega, ni nič nenavadnega, da je šel in posadil aronijo na kraj, kjer načeloma ni pogojev, da karkoli uspeva. Razlog za to je dejstvo, da so Kanarski otoki vulkanskega izvora. Sprva je bil tudi sam skeptičen, zato je težko opisati njegovo reakcijo, ko ga je čez 1 mesec prijatelj Luis poklical in naznanil veliko novico, da sadike neverjetno dobro odganjajo. Morda pa nastane povsem nova zgodba na tem zanimivem otočju. Robertu idej res nikoli ne zmanjka.

TUDI LETOS NA SEJEM AGRA

dne Ponedeljek, 05 September 2016. Objavljeno v Udeležba na dogodkih

20. - 25.8.2016

Tega sejma ne spustimo za nobeno ceno, saj je izredno dober odziv, konstantno gneča pred našo stojnico in ogromno entuziastov aronije na enem mestu. Tokrat smo ta največji kmetijski sejem obiskali drugič zapovrstjo, in ni nam žal. Največje veselje je videti, kako se mimoidoči ustavijo na našem razstavnem prostoru in z veseljem povejo, da poznajo naše izdelke oz. da so celo redni uporabniki. Velika prepoznavnost se je vsekakor zgodila odkar smo prisotni v Hoferju in na policah Sanolaborja. Nihče ni odšel od nas brez brošur v roki in kandirane aronije v ustih -ta je razbijala mit, da je aronija vedno samo trpka.

RIBNIŠKI SEJEM

dne Ponedeljek, 05 September 2016. Objavljeno v Udeležba na dogodkih

4. SEPTEMBER

Lani smo prvič testirali, kako nas bodo sprejeli na takšnem uličnem, tradicionalnem sejmu kot je sejem v Ribnici. Ker je bil odziv več kot odličen, smo letos ponovili udeležbo. Vročina nas ni ustavila, čeprav je cel dan pripekalo. kljub temu smo razlagali, svetovali in opominjali ljudi, naj se obrnejo k naravi. Celo sveže plodove smo imeli na prodaj zaradi česar si je marsikdo naredil ozimnico aronije.

ČAS TRGATVE

dne Torek, 06 September 2016. Objavljeno v Udeležba na dogodkih

20. - 25.8.2016

Celo leto smo težko čakali, da bo prišlo to obdobje - čas obiranja plodov aronije! Najbolj vesel in tudi najbolj naporen čas, saj je potrebno kar nekaj organizacije. Veliko aronije je letos po Sloveniji pomrznilo, saj je bila slana oz. zmrzal ravno v času cvetenja. Naši nasadi na srečo niso utrpeli večje škode, plodovi pa so dosegli lepo stopnjo brixov. Letos smo nekaj aronije potrgali tudi ročno, namensko, da smo jo ponudili vsem, ki bi si želeli narediti sami doma džem, liker ali smoothie iz aronije. Veliko domov je bogatejših za dozo antioksidantov, oz. natančneje njihove skrinje in hladilniki..ali pa želodčki.

[12 3 4 5  >>  

Napovednik

Marec
 • ALTERMED Celje
  (11. - 13.3.2016)
April
   • Sejem MEDICAL, Gornja Radgona
    (14. - 16.4.2016)
Maj
    • VEGAFEST, Ljubljana
     (7.5.2016)
Avgust
    • Sejem AGRA Gornja Radgona
     (20.8. – 25.8.2016)
September
      • MOS - Mednarodno obrtni sejem, Celje
       (8.9. - 13.9.2016)
       • Ribniški sejem
        (4.9.2016)
        • Mystic, sejem alternative in zdrave hrane, Zagreb
         (29.9. - 2.10.2016)
Oktober
 • Dnevi kmetijstva slovenske Istre, Koper
  (8. - 9.10.2016)
November
          • Sejem NARAVA - ZDRAVJE Ljubljana
           (24. - 27.11.2016)